Mi az Unplugged esküvő?

A digitális technológia annyira részese már a mindennapjainknak, hogy nélküle elképzelhetetlennek tűnik az élet. Természetesen rengeteg előnye van ennek az újfajta, technológia-orientált online létnek, azonban hátrányainak növekvő számával is meg kell küzdenünk.

Egyre gyakrabban fordul elő, hogy már nem vagyunk részesei az adott pillanatnak, mert akkora hévvel próbáljuk megörökíteni az eseményt, hogy később posztolhassuk. Tökéletes példa erre egy esküvő is, ahol a lelkes vendégek sokszor a fotós/videós elé ugorva teszik tönkre az esküvői videót, vagy épp a fényképeket.

Képzeld csak el a helyzetet, hogy ott állsz életed szerelmével a gyönyörű ruhádban, a legjobb barátaitok és a családotok előtt és ragyogtok a boldogságtól. Aztán egy pillanatra a násznép felé sandítasz, és megdöbbenve látod, hogy mindenki a kis LCD kijelzőket bámulja, nem pedig a valódi eseményt. Később, amikor a fotósod átadja a képeket, azzal szembesülsz, hogy a vendégeidről készült képeken mindenhol ott figyel egy-egy kütyü.

Ezen probléma megoldására alakult ki az Unplugged, azaz offline esküvő jelenség, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy a pár minden vendéget megkér, hogy legalább a szertartások idejére tegyék el a telefonjaikat, iPadjeiket, kameráikat. Így könnyen elkerülhető, hogy retusálatlan, rossz szögből fotózott képek kerüljenek ki rólatok a Facebookra és hogy így a távoli ismerőseitek, a násznép egy-két lelkes tagjától értesüljenek a házasságkötésetekről.

Ez persze mind nagyon szuper, de hogy kell egy ilyet megszervezni?

A legegyszerűbb, ha a meghívó mellett egy kis papíron jelzed a vendégeknek, az esküvőn pedig  jól elhelyezett egyedi dekorációs elemeken figyelmezteted őket erre, vagy megkérheted a szertartásvezetőt / ceremóniamestert is, hogy a nap folyamán röviden tájékoztassa erről a násznépet.

 

Klaudia Demeter
Klaudia Demeter

ALAPÍTÓ, SZERKESZTŐ

DIVATŐRÜLT, CIPŐMÁNIÁS ESKÜVŐI FOTÓS, A FOGADOM ALAPÍTÓJA.