Segítség, eljegyeztek! – Hogyan tovább?

Nos, ha éppen ezt a cikket böngészed, miközben 5 másodpercenként a bal kezedre sandítasz, akkor nagy valószínűséggel nem régiben neked is feltették azt a bizonyos bűvös kérdést: eljegyeztek, és egy szempillantás alatt barátnőből menyasszonnyá változtál. Engedd meg, hogy eljegyzésetek alkalmából ezúton is gratuláljak és sok, hosszan tartó, boldog pillanatot kívánjak nektek! Életed hátralévő része most kezdődik, s ha velünk tartasz, akkor átsegítünk téged ama kanyargós ösvényen, amit esküvőszervezésnek hívnak, és ami sok-sok teendővel, rengeteg szerveznivalóval és váratlan fordulatokkal van kikövezve. Ám egy percig se aggódj, mert most megosztjuk veled az elkövetkezendő időszak legfontosabb lépéseit!

1. Először is, ha eddig még nem tetted volna, akkor teljes valódban éld át ezt a szívet melengető élményt, merülj el benne, raktározd el jól a szívedben az érzést, így később bármikor visszatérhetsz ebbe a buborékba, amikor szükséged lesz rá.

Forrás

2. Miután kiörömködted magad, oszd meg a legközelebbi családtagokkal és barátokkal a hírt! Egy személyes találkozó, esetleg egy bensőséges hangvételű telefonhívás garantáltan őket is szuper hangulatba hozza majd, és értékelni fogják a gesztust. A közösségi média státuszodat csak ezután frissítsd, nehogy bárki is megbántódjon, mert nem tőled hallotta első kézből a jó hírt.

3. Következő lépésként, fontos egy tisztázó-ötletelő beszélgetést beiktatnod a pároddal, melynek során képet kaphattok arról, milyen elképzeléseitek vannak a nagy napot illetően. Nagy, hetedhét országra szóló lagzi legyen, vagy kis létszámú családias esküvő? Milyen évszakban legyen? Megszöktök inkább kettesben? No és ott van még a stílus, a színvilág, a helyszín, a zenekar, a virágos, meg a….na látod, ezernyi kérdés felmerülhet, s ha sikerül kialakítanotok egy közös nevezőt, onnan már könnyebb tovább lépni és belefogni a szervezésbe.

4. Inspirálódjatok, merítsetek ihletet, így könnyebben meghatározhatjátok az esküvőtők stílusát, arculatát. Pinterest tábláinkon és Instagram oldalunkon jobbnál-jobb ötleteket találtok. Készítsetek ábrándtáblát (moodboard), kollázsokat, hogy könnyebben tudjatok dönteni!

Forrás

5. Tudom, ez a pont némiképp illúzióromboló lesz, de a piszkos anyagiak is hozzátartoznak egy esküvő megszervezéséhez. Határozzátok meg a költségvetést, hogy az egész eseményre mekkora összeget szántok, és ezen belül is felállíthattok limiteket, pl. hogy maximum mennyi pénz mehet ruhára, dekorációra, catering-re stb. Ez a költségvetés lesz a legfőbb támpontotok a szolgáltatók keresésénél, hiszen látni fogjátok, mi fér még bele, s mi az, amiről érdemes inkább lemondani, így biztos nem veritek magatokat felesleges költségekbe.

6. Amennyiben eddig erre még nem került sor, akkor az izzasztó anyagi kérdések után ideje elkészíttetnetek az eljegyzési fotóitokat! Egy megbízható és tehetséges fotográfus gyönyörű képekbe foglalja nektek ezeket az örömteli pillanatokat, így később, ha rátok tör a nosztalgia, csak elő kell venni az albumot és máris lehet olvadozni. Ez a lépés arra is jó, hogy tapasztalatot szerezzetek a fotóssal, illetve az egész fotózási folyamattal kapcsolatban, s lehet, hogy egyúttal már az esküvői fotós személyét is kipipálhatjátok a listán.

Fotó: The Parisian Photographers

7. Van már költségvetésetek és sikerült megegyeznetek a főbb irányvonalakat illetően. Nincs más hátra, mint lefoglalni a vágyott helyszínt és ezzel együtt kijelölni a nagy nap dátumát. Vedd figyelembe, hogy a népszerű helyeket időben le kell foglalni akár egy, vagy két évvel az esemény előtt, így szemfülesnek, gyorsnak és hatékonynak kell lennetek! Ami a dátumot illeti, legalább 3-4 verziót válasszatok ki magatokban, ami működhet, figyelembe véve nemzeti és családi ünnepeket egyaránt, nehogy valaki emiatt maradjon le a mulatságról, így aztán sem titeket, sem a rokonságot nem érheti meglepetés.

8. Megvan a dátum és a helyszín, ideje összeállítani a csapatot! Legfőbb ideje felkérni a koszorúslányokat, illetve a tanukat, így már a kezdetektől számíthattok a támogatásukra. Informáljátok őket arról is, jár-e valamilyen plusz költséggel ez a szerep számukra (ruha, ajándék stb.). Böngésszétek végig a szolgáltatókat, válasszatok dekorost, fotóst, ceremóniamestert vagy vőfélyt, ételszállítót (ha szükséges), cukrászt, zenekart stb. hogy teljes legyen a csapat, akik levezénylik nektek életetek egyik legkülönlegesebb napját. Facebook oldalunkon sok ötletet találsz a szolgáltatókkal kapcsolatban.

Fotó: Michael Carr Photography

9. A helyszín és a dátum kipipálva és van már csapatod is, úgyhogy végre eljött a te pillanatod, és elindulhatsz levadászni a legcsodálatosabb menyasszonyi ruhát, amit valaha a hátán hordott a föld. A választás megkönnyítéséhez böngészd át menyasszonyi ruha kisokosunkat. Ne feledd, ha varratod a ruhát, akkor esetlegesen több hónapig is eltarthat, mire elkészül, ezért ne halogasd sokáig a megrendelést! Amennyiben bérelnél, több szalonba is látogass el, s mindenképpen próbáld fel még az elsőre furának tűnő menyasszonyi ruhát is, mert felvéve lehet, hogy ő lesz az igazi!

Ruha: Bélavári Zita Couture

10. Maradj szervezett és módszeres! Ha valami igazán klassz, és egyben praktikus eszközre vágysz, ami megkönnyíti a szervezést, akkor jó szívvel tudjuk ajánlani a Skicc esküvői tervezőfüzetet, melyben egy helyen vezetheted az esküvővel kapcsolatos dolgaid. Ajánlásunkat a füzetről ITT olvashatod.

Skicc Esküvői Tervezőfüzet - naptár menyasszonyoknak a Fogadom online esküvői magazinon
Fotó: Demeter Klaudia Photography

+1 tipp: Ha mindez túlságosan nagy falat lenne nektek, akkor a harmadik pont után iktasd be egy esküvőszervező felkérését, aki lényegesen meg tudja könnyíteni számotokra a szervezési folyamatokat, s rengeteg olyan ötlettel, praktikával és tippel szolgálhat, amire még álmodban sem gondoltál volna. Ne feledd, a megosztott teher, fél teher. Jó szervezkedést!

Itt is találkozhatsz velünk:

Facebook
Instagram
Pinterest

Németh Zsófia
Németh Zsófia

ALAPÍTÓ, SZERKESZTŐ

PSZICHOLÓGUS, KÖNYVMÁNIÁS, CSOKIEVŐ SZÖVEGBUBUS