Halász Éva Fashion Show – Illúzió 2018

Az élet minden területére igaz, hogy ha az ember odaszentelődik, és beleteszi szívét-lelkét abba az elképzelésbe, ötletbe, amin éppen dolgozik, akkor annak hosszútávon meglesz az eredménye. Nincs ez másként Halász Évával sem, akinek a munkásságát már jó ideje figyelemmel kísérjük, és minden egyes találkozás a keze alól kikerülő menyasszonyi ruhákkal, egy újabb szívet melengető csoda. Nem meglepő tehát, hogy egy fárasztó és mozgalmas nap után is topogva, suhanva, valamiféle bizsergető várakozással telve siettem, az Európa Hajó dokkja felé, hogy élőben is láthassam azt a fajta rafinériát, ami Éva sajátja.

Minden irányból hozzám hasonló, izgatottan közeledő, télikabátos, csinos hölgyek érkeztek. A bejáratnál kedves úriemberek irányították a zsibongó tömeget, ettől olyan érzésem lett, mintha baráti körbe érkeznék, ahol már nagyon vártak engem. Várakozás közben egy kis pogácsával és welcome drinkkel frissültünk, miközben Lengyel József csodálatos édességkreációin legeltettük a szemeinket, melyek közül egyik szebb volt, mint a másik, és biztos vagyok benne, hogy az ízük is mennyei. Ezúttal nem volt alkalmam megkóstolni őket, de korábban már igen, és elmondhatom, hogy könnyed, frissítő és egyszerűen lenyűgöző az ízvilág amivel dolgozik.

Mire észbe kaptam, már el is foglalhattuk a helyünket a színpad két oldalán, és felszabadító volt megélni, hogy bárhová ülhettünk, így esett, hogy az első sorból élvezhettem a csodálatosabbnál csodálatosabb ruhák látványát. Tóth Mihály ceremóniamester és konferanszié finom lelkesedéssel vezette fel az estét, nagy szeretettel méltatta Éva munkásságát előkészítve ezzel minket, a közönséget, a rákövetkező élmények legteljesebb befogadására. S egyszer csak elkezdődött a varázslat.

A bemutató öt év kemény munkájának a megkoronázása volt, ahol összesen 64 ruhát vonultattak fel a gyönyörű modellek. 64 külön történet, 64 csipkébe zárt csoda, 64 tündérálom, és várhatóan megszámlálhatatlanul sokszor 64 elégedett és boldog leendő ara. Az egy óra hamar elröppent, egyszerre volt nagyon professzionális és jól megtervezett, ugyanakkor könnyed és felszabadító élmény. Nagyra értékeltem, hogy volt elég idő megcsodálni és megfigyelni minden apró részletét a ruháknak, mivel egyszerre mindig csak egy modell vonult a kifutón.

Úgy éreztem magam, mintha egy jól megkomponált zenedarabot hallgatnék. A nyitány finom és egyáltalán nem tolakodó, letisztult, aztán haladtunk az egyre összetettebb és rafináltabb darabok felé, ahol a színes menyasszonyi ruhák üde színfoltot képeztek, visszahozva egy kicsit a nyár könnyedségéből és a tavasz frissességéből, a végén pedig a hercegnős már-már királynői darabok zárták a sort.

A modellek felszabadultak voltak és szélesen mosolyogtak, szinte ragyogtak, és ez még bensőségesebbé tette az estét. Kifejezetten örültem neki, hogy nem a hideg profizmust láttam az arcukon, hiszen ezekhez a ruhákhoz a finom érzelmesség és a csillogó szemek illenek, mert keveredik bennük a romantikus báj, és a nőies elegancia, néhol egy-egy trükkel megbolondítva. A konferanszié kiemelte, hogy figyeljük meg, milyen mesterien alkotja meg Éva a fűzőket, mert egyszerre mutatnak is valamit, meg nem is. S valóban még a mélyebben dekoltált darabokban is meghúzódott az extravagancia mellett némi klasszikus elegancia, amitől mégis csak megmarad az a fajta titokzatosság, ami a nőket körbelengi.

Az est végén pedig megjelent Éva is a modellek gyűrűjében, és bizony jólesett látni a tervezőt, aki megteremtette számunkra az Illúziót, ami egyben a kollekció neve is. Zárásként pedig megtudhattuk, hogy a jegyek árával mi is támogattunk egy nagyszerű ügyet: történetesen, hogy egy szerencsés ember aznap új kerekesszéket kaphatott, amivel talán egy kicsit könnyebbé válik majd az élete. Így aztán abszolút emelkedett hangulatban és tán egy kicsit megrészegülve távoztam, abban a reményben, hogy a jövőben is láthatok még ilyen csodát. No meg persze, hogy egy napon, viselhetem majd az egyiket.

Tervező: Halász Éva
Fotós: VDartphoto International
Ceremóniamester: Tóth Mihály
Torta: Torta és Karamell by Lengyel József
Helyszín: Európa Rendezvényhajó

Neked melyik Halász Éva ruha a kedvenced? Írd meg nekünk kommentben!

Daalarna Fashion Show 2016
Daalarna Fashion Show 2017
Németh Zsófia
Németh Zsófia

ALAPÍTÓ, SZERKESZTŐ

PSZICHOLÓGUS, KÖNYVMÁNIÁS, CSOKIEVŐ SZÖVEGBUBUS