Formabontó esküvői dekorációk

Ahogyan azt már a modern esküvőkről írott cikkünkben is kifejtettük, napjainkban minden pár igyekszik a saját képére formálni az egész esküvőt, hogy az minél színpompásabb, minél emlékezetesebb legyen nem csak számukra, hanem a résztvevő vendégek számára is. Van is mit ünnepelni ezen a ragyogó napon, hiszen két ember készül örökre összekötni az életét, ugyanakkor a trendek és a divat hullámain egyensúlyozva nem könnyű megtalálni az egyéniségünkhöz leginkább passzoló megoldásokat.

Következő összeállításunkban arra igyekszünk bátorítani titeket, hogy merjetek kilépni a klisék erdejéből és saját komfortzónátokból is, és nyugodtan valósítsátok meg elsőre furának, lehetetlennek tűnő ötleteiteket is. Íme néhány formabontó dekorációs ötlet:

SZOKATLAN HELYSZÍN

Válassz szokatlan helyszínt a fotózáshoz, vagy akár az esküvői fogadáshoz, vacsorához. A Tropicarium elég extravagáns és kalandos nem gondoljátok? A honlapjukon való böngészés során pedig kiderült, hogy rendezvényeket is lehet náluk tartani. Halimádó menyasszonyok, cápaszelídítő vőlegények hajrá, hajrá!

Fotó: Arts Illustrated Studios

MEDENCE PARTY

Ebben a rekkenő nyári hőségben üdítő lehet egy vízparti dínom-dánom, ami a vendégek vérmérsékletétől és kalandvágyó kedvétől függően akár medencepartiba is torkollhat.

Fotó: Kincseskert Esküvői Dekoráció

SZÍNES LAMPIONOK

Virágok helyett használhatsz színes szélforgókat és lampionokat a szertartás helyszínének díszítésére. Bohókás, vidám, kétségkívül mosolyt csal majd a vendégek arcára.

Fotó: Sugar-Flower

DEKORATÍV KALITKA

Az asztal közepére virág helyett kerülhet kalitka, esetleg kalitkából kikandikáló virágok.

Fotó: Sugar-Flower

SZÍNES SZÉLFORGÓK

A színes szélforgók az asztalok közepén is jól mutatnak, szinte integetnek, hogy ide-ide, huppanj le, érezd magad fergetegesen.

Fotó: Sugar-Flower

UNALMAS VÁZA HELYETT HANGULATOS MÉCSESTARTÓ

A klasszikus virágcsokrokat, virágos vázákat az asztalközepén helyettesíthetjük házikó alakú mécsestartókkal is, és ha leszáll az est, akkor a gyertyafénnyel tovább fokozható a varázslatos hangulat:

Fotó: Sugar-Flower

ZÖLDSÉGES MENYASSZONYI CSOKOR

A menyasszonyi csokorba is lehet egy kis fondorlatot vinni, például úgy, hogy nem kizárólag virágokból, hanem különféle zöldségekből készül. Gondoltátok volna, hogy az articsóka ilyen szép és mutatós is lehet?

Fotó: Pinterest

EGYEDI CEREMÓNIA DEKORÁCIÓ

Unod már a virágokat? Netán te vagy a vendégek nagy része pollenallergiában szenved? Gond egy szál se! Az esküvői szertartáson a széksorok között futó textilen vidám, vagy éppen romantikus képek sorozatán keresztül megjelenítheted a közös történeteteket, melynek következő állomása az igen kimondása. A vendégek is kiválóan fognak szórakozni, amíg rátok várnak.

Fotó: The other sister photography

LEGO ASZTALSZÁM

Környezetkímélő és egyben bohókás is ha az asztalszámozást nem papíron oldjátok meg, hanem megépítitek lego elemekből. A gyermekeknek valamint a gyermek lelkületű vendégeknek biztosan tetszeni fog.

Fotó: Infused studios

ESERNYŐK A PLAFONON

A lagzi helyszínén nem csak eső esetén vehetitek hasznát az esernyőknek, hanem a plafon, vagy a tánctér feletti plafonrész díszítésére is kiválóan megfelelnek.

Fotó: Justin Lee Photography

 

Németh Zsófia
Németh Zsófia

ALAPÍTÓ, SZERKESZTŐ

PSZICHOLÓGUS, KÖNYVMÁNIÁS, CSOKIEVŐ SZÖVEGBUBUS