Egymás szívébenSzilvi és Ádám

Különösen szívmelengető érzés a következő esküvő tolmácsolása nekem, mivel jómagam is részt vettem rajta.  Szilvi barátjaként apró pillanatokra betekinthettem és megélhettem, hogyan formálódik közte és Ádám között a szerelem sűrű szövedéke, hogyan kerülnek ők észrevétlenül egyre közelebb ahhoz a bizonyos holtomiglan-holtodiglan életérzéshez, amikor 50-60 év csak úgy elröppen, és ráncoktól szabdalt, élethez szokott, puha redős kezeiket egymáson pihentetve méláznak majd egy padon a parkban a naplementében, és csendes mosolygással figyelik az unokáik hancúrozását.

Ilyen hangulatú volt az egész esküvő is. Csodás meleg nyári nap volt, az égen egyetlen felhőpamacsot sem lehetett látni. Hasítottunk az autópályán, mert persze késésben voltunk, mint mindig, és aztán, mintha csak egy filmben lettünk volna, el is tévedtünk. Lélekszakadva rohantunk macskaköveken át, lehetetlen sarkú fényes cipőkben, kacskaringós lépcsőfeljárón keresztül, míg nem drámai lendülettel beestünk egy oldalajtón a polgári szertartás lényegi részére.

Ahogy megláttuk őket elcsitult minden, a 140 feletti pulzusszámunk is, és csak fürödtünk abban a békességben és mély egyetértésben, amit ők árasztottak magukból. Mindez a templomban, és a nap további részében is így folytatódott. Nem kellett nagy belépő, grandiózus dekoráció, fényűző show elemek, csupán Szilvi és Ádám közös karizmája volt a vezérfonal, ami mindent mozgásban tartott, a fény, ami köré a szeretteik és a barátaik összegyűltek, hogy őket ünnepeljék.

Lássuk hát a történetüket a menyasszony tolmácsolásában…

A nagy találkozás

2012-ben indult a mi történetünk. Az egyik barátnőm éppen megismerkedett egy fiúval, és elhívott a srác baráti társaságával bulizni. Nem volt kedvem menni, de győzködött, így végül rábólintottam. Egy pubban kezdtük az estét, ahonnan már kéz a kézben jöttünk ki Ádámmal, anélkül, hogy előtte egy mondatot is váltottunk volna egymással. Valahogy egymás mellé keveredtünk és megfogtuk egymás kezét. Ezután az egész estét együtt töltöttük, áttáncoltuk az éjszakát. Hát így indult… 🙂

Az a bizonyos kérdés

Aztán valahogy minden olyan könnyedén ment. Amit mindketten rögtön éreztünk, hogy nagyon más a gondolkodásmódunk, működésmódunk. Míg én intuitív, erősen érzelmi beállítottságú vagyok, addig ő racionális, megfontolt, igazi mérnök. 🙂 Aztán kiderült, hogy a vonzalmunkat és a kapcsolatunkat ez nemhogy hátráltatná, de izgalmassá tette, kaland volt megismerni a másikat.

Olyan természetesen, magától értetődően zajlott mindez: ismerkedés, randizgatás, összeköltözés, és 2015 karácsonyán pedig megkérte a kezem. Nagyon romantikus volt, ahogy mindig is elképzeli az ember: gyertyafény, fél térdre ereszkedés, és a nagy kérdés. Nagy volt az öröm, persze már régóta közös jövőben gondolkodtunk. Aztán indult az esküvőszervezés.

 

Az esküvő

Lelkesek voltunk mindketten és szerencsésen jöttek össze a szolgáltatók szabad időpontjai, így a következő év augusztusára meg is tudtuk szervezni. Nem terveztünk hatalmas, bizonyos témát megjelenítő, exkluzív esküvőt. Úgy gondoltuk inkább a meghittség, és a közöttünk lévő kapcsolat adja meg a hangulatát ennek az ünnepnek. Az előkészületekben nagyon fontos esemény volt számomra a jegyes fotózásunk. Azóta is akárhányszor megnézem a képekből összeállított kisfilmet, elpityeredem. Meglepődtem mennyire vissza tudta adni Ildikó (a fotósunk) az köztünk lévő érzelmeket, kapcsolatot.

Az esküvő fantasztikus volt. Sikerült átélni azokat a „bizonyos pillanatokat”, nagyon közel éreztem magam Ádámhoz, és nagyon jó érzés volt, hogy mindenki velünk ünnepel. Persze apróbb, váratlan gikszerek akadtak, de hát mindig jönnek váratlan dolgok, az élet kiszámíthatatlan, de ezek nem zökkentettek ki minket, mert nem az apró részletek voltak a lényegesek, hanem mi. 🙂

Dekoros nem volt, ami volt, azt mi csináltuk 🙂

Fotó: Hornyacsek Ildikó
DJ: Kása István
Vőfély: Zozó vőfély
Smink és frizura: Müller Beáta
Ruha: Royal Delux Szalon
Menyecskeruha: Envy Fashion
Öltöny: Elite Fashion
Helyszín és catering: Cocoon Bár és Étterem
Torta: Petre Cukrászda
Virágos: Emőke Virág – Ajándékbolt
Tánctanár: Krekuska Ferenc
Ötvös: Százszorszép Ékszer, Szijjné Pál Szilvia

MÉG TÖBB VALÓDI ESKÜVŐ
Esküvő karácsony havában – Betti és Ricsi
Egy téli esküvő margójára – Reni és Jani

Németh Zsófia
Németh Zsófia

ALAPÍTÓ, SZERKESZTŐ

PSZICHOLÓGUS, KÖNYVMÁNIÁS, CSOKIEVŐ SZÖVEGBUBUS