Monet, Virágok, Csipke és Időtlen Elegancia – Daalarna Divatbemutató 2016

A nagy elhatározás

Egyszer mindent el kell kezdeni! – tartja a jó magyar mondás, és ez az életünk minden területére igaz. Én személy szerint még soha sem voltam igazi divatbemutatón, eddig csak filmeken, vagy videó-megosztó oldalakon láttam hasonlókat. Kevéssé beszélem az úgynevezett „nyelvet” is, amely messzi magasságokba visz: a szabásminták, stílusirányzatok, tervezői képzettársítások stb., így némiképp szabódva indultam útnak, mert mi lesz, ha ez mégsem nekem való, hogyan fogom informálni az otthon rekedt fotós barátnőmet, aki viszont tökéletesen illeszkedik ebbe a világba?

Jegyvadászat

Mindazonáltal már a bejutásom is csodaszámba ment, mert mire észbe kaptam elfogyott az összes jegy! Szerencsét próbáltam hát, mint a legkisebb királykisasszony a mesékben és kutakodni kezdtem az esemény oldalán, és már aznap akadt egy jelentkező, akitől megvehettem a VIP jegyét. Nem apróztam el az ismerkedést, az biztos.

A millenáris épülete ismerős biztonságérzetet adott, noha eddig főleg a
könyvfesztiválokra jártam oda. A bejáratnál rögtön két táborra szakadtak a nézők, a VIP szekció külön pultnál csekkolt be, a mi karszalagunk aranyszínű volt, a normál jegyet váltóké pedig lila. Bent a teremben már a délutáni előadás kezdete előtt különleges hangulat uralkodott, a betűző napfényben érezhető volt valamiféle izgatott várakozás, jóleső zsizsegés.

A promóciós támogatókat is sikerült jól kiválasztani. Egy üveg gyümölcsös, egzotikusabb ízű Vöslauer víz igen csak jól esett a fülledt teremben, csakúgy, mint a Lindt csokigolyócska – mert ugye az édesség boldogsághormon, és a boldog néző jobb, mint a közömbös. A pálinkát nem mertem megkóstolni, szerettem volna tiszta fejjel befogadni az élményt. A hostessek kedvesek, mosolygósak, segítőkészek voltak, én pedig örömmel foglaltam el a helyem az első sorban és vártam, hogy elkezdődjön a műsor.

Színes kavalkád

Végre megjelentek a legelső modellek a szivárvány minden színében pompázva, elkezdődött a varázslatos-virágos tündérálom, amit Monet festményei inspiráltak. Egy idő után a szépséget befogadó receptoraim telítődtek, és tátott szájjal bámultam – no meg persze filmeztem – a szép sorban felbukkanó újabb és újabb kreációkat.

A finom, egyedi virágmintás csipkebetétek, a lágyan omló tüll- és selyemszoknyák, a modellek tavasztündéreket idéző sminkje, Vágó Réka egyedülálló cipőkollekciója, valamint a különleges egyedi tervezésű Rienne Bride ékszerek, amiket viseltek, csodás összhangban álltak egymással, és egyre erősödött bennem az érzés, mintha egy mozgó, életre kelt festménysorozatot néznék, ahol egyáltalán nem számít, mit tudok, vagy nem tudok a divatról, egyszerűen léleksimogatóan gyönyörű volt és kész.

Az a ruha

A kedvencem, az est fénypontjaként bemutatott utolsó darab volt a hatalmas hercegnős szoknyával, melynek az alsó szegélyén Benes Anita elbújtatott egy egész virágoskertet, szinte vártam az éteri fény és a pillangók megjelenését a modell körül. Magamban azon morfondíroztam, ez a ruha olyan, amiben az ember még egyedül is férjhez menne! Ötletes, játékos elem volt a műsor végén, hogy a modell-menyasszonyok az esküvői csokordobást imitálva, friss, színes jácintcsokrokat szórtak szét a közönség sorai között. Bárcsak én is megkaparinthattam volna egyet, annyira üde és tavaszi hangulatot árasztottak.

Afterparty

Az előadást követően az emeleten kötöttem ki, ahol gelato-t lehetett kóstolni, illetve egy komplett esküvői asztaldekorációt is megcsodálhattunk, melynek vezető színe a lila volt. Az asztal közepét elfoglaló virággömb sziporkázó hatást keltett, többen meg is tapogattuk, hogy igazi-e de a dekoratőr hölgy biztosított róla, hogy minden egyes bimbó, élő virág. A Rienne Bride ékszerek is kaptak külön szekciót, ahol a legfrissebb kollekció néhány darabját láthattuk, ezúttal a monokróm színek (fekete, fehér és ezüst) domináltak.

Aprólékosan kidolgozottak, mégsem nehéz a viselésük. Felpróbáltam az egyik karkötőt, és olyan pehelykönnyű volt, mintha nem is viselnék semmit. A fülbevalók is nagyméretűek, mégsem fájdítják meg az ember fülét, mert a súlyuk elenyésző. Nagy Adriennel is sikerült pár szót váltanom, aki életre hívta ezeket az egyedi ékszereket, és mindez személyesebb élménnyé tette számomra a nézelődést.

Távozás előtt még megtekintettem a földszinten a Preston tortamanufaktúra ínycsiklandozó tortáit, amik a mostani trendeknek
megfelelően készültek pasztellszínekben. Kifelé menet pedig csinos kis táskát kaptam, benne az összes támogató partner prospektusával és egy Daalarna katalógussal, hogy itthon a kényelmes fotelben lapozgatva ismételten szerelembe essek a mostani Flower kollekcióval, és megszülessen bennem az elhatározás: jövőre ugyanekkor, ugyanitt, csak a varázslat lesz más.

Tervező: Benes Anita – www.daalarna.hu

Frizura: Hajas László
Smink: Sipos Zita
Ékszerek: Rienne Creations
Cipők: Vágó Réka
Illat: ScentAir

2017-es Paradise kollekció divatbemutatóján is ott jártunk: Daalarna Fashion Show 2017
Németh Zsófia
Németh Zsófia

ALAPÍTÓ, SZERKESZTŐ

PSZICHOLÓGUS, KÖNYVMÁNIÁS, CSOKIEVŐ SZÖVEGBUBUS