Idén ultraibolyában látjuk a világot

Nincs mese, belevágtunk a 2018-as év tortájába, és mint minden évben, a Pantone Color idén is meghatározta melyik legyen az idei év színe: döntésük ezúttal az ultraibolyára esett. A lila árnyalatokat kedvelők, most biztosan ujjonganak otthon a fotelben, de lássuk csak, mit is szimbolizál, milyen jelentéstartalmakat hordoz ez az árnyalat? Ki tudja, talán sikerül meggyőzni az anti-lila klub tagjait is, hogy az ultraibolya bátor és merész választás az esküvői dekoráció vezető színeként.

Drámaian provokatív és átgondolt árnyalat a PANTONE 18-3838. Az ultraibolya egyediséget, leleményességet, látnoki gondolkodást kommunikál, s mindez a jövő irányába húz bennünket. A komplex és merengő természetű ultraibolya a rejtélyes kozmoszra utal, a kíváncsiságot sugall, hogy mi következik ezután, és felfedezéseket, melyek túlmutatnak azon, ahol most vagyunk. A mérhetetlen és határtalan éjszakai ég megjeleníti mindazt, ami lehetséges, s tovább táplálja abbéli vágyunkat, hogy a magunkén kívül más világokat is felfedezzünk.

A talányos lilák hosszú ideje jelképezik az ellenkultúrát, a megszokottól eltérőt és a művészi ragyogást. Az olyan zenei ikonok, mint pl. Prince, David Bowie vagy Jimi Hendrix az egyéniség kifejezéseként hozták be a nyugati popkultúrába ezt a színt. Árnyalt és tele van érzelemmel, az ultraibolya mélysége a kísérletezést és a non-konformitást szimbolizálja, arra ösztönözve az egyént, hogy elképzelje a saját egyedi lenyomatát a világban és kreatív módokon feszegesse a határait.

Ha végignézünk a történelmen, mindig is volt valami misztikus és spirituális felhangja az ultraibolyának. Gyakran hozzák kapcsolatba a mindfulness gyakorlatával, mely mindazok számára menedéket nyújt, akik vissza akarnak vonulni kicsit napjaink túlingerelt valóságától.  A lila árnyalatú megvilágítás meditáció vagy egyéb összejövetelek közben energiával tölti fel az ott megjelent közösségeket és elősegíti a kapcsolatok megteremtését.

Forrás: www.pantone.com

Mindenki érzi már a bizsergést? Ez az év különlegesen jó lesz, ha hinni lehet a vélekedéseknek, illetve az ultraibolya szín által bevonzani vélt misztériumoknak. Fantasztikus esküvőt szervezni koránt sem ekkora varázslat, csak jó helyen kell keresni az ötleteket, inspirációkat (például itt nálunk). Kezdetnek mondjuk egy kis ultraibolyát? S ha túlnő a feszültség és az aggódás, akkor meditáljunk kicsit, természetesen hogy máshogy, mint ultraibolyában.

Nektek milyen színekből áll majd az esküvői dekoráció? Írd meg nekünk kommentben!

 

Németh Zsófia
Németh Zsófia

ALAPÍTÓ, SZERKESZTŐ

PSZICHOLÓGUS, KÖNYVMÁNIÁS, CSOKIEVŐ SZÖVEGBUBUS