A legmenőbb esküvői trendek 2018-ban

Már te is tűkön ülsz és alig bírod kivárni, hogy elérkezzen a nagy nap? Ezerrel szervezel, tervezel és böngészed a legújabb, legfrissebb esküvői trendeket? Álmodból felkeltve is dekorációs ötleteket, szalvétamintákat és ültetésrendet sorolsz? Amennyiben legalább egy kérdésre igennel feleltél, akkor nálunk a helyed, de ha mégsem, akkor mindenképp barangolj kicsit az oldalunkon, mert ezúttal 2018 legmenőbb esküvői trendjeit vesszük sorra. Felkészültél? 

 

A kisugárzás és a hangulat a színek felett

Az esküvő megtervezésekor egyre inkább a stílus és a hangulat megteremtése felé tolódik el hangsúly, szemben a színekkel. Egyre több pár kulcsszavakat, benyomásokat fogalmaz meg és ír össze, ezekkel bombázzák a dekorosokat, szervezőket, tervezőket, akik ezen benyomások és hangulatok mentén építik fel a varázslatot, ehhez választják ki a legjobb színkombinációkat, kiegészítőket, díszítő elemeket.

Forrás

„Legyen romantikus, egy kis vintage beütéssel”. „Indusztriális, letisztult, minimalista stílust szeretnénk.” ,,Legyen extravagáns, meglepő, némi skandináv beütéssel.” Klasszikusat szeretnénk, retro elemekkel”. „Bohém, laza, könnyed, csipetnyi fás és rusztikus hatással”.

Rendhagyó helyszínek

Manapság már nem csak az étterem-hotel-rendezvényház szentháromságában kell gondolkodnod, ha az esküvőd helyszínéről esik szó, hanem választhatsz rendhagyó, különleges helyszínek közül, melyek kitűnően passzolnak az egyedi stílusodhoz. Parkban, erdő közepén házasodnál? Esetleg könyvtárban, múzeumban, üvegházban vagy egy boros pincében? Esetleg a saját kertetekben? Mi tart vissza? Érdeklődj utána a lehetőségeknek, s garantáltan felejthetetlen élményben lesz részetek.

Forrás

Kivágjuk a rezet!

Az idei évben egyre hangsúlyosabbak a fémes színek, elemek az esküvői dekorációkban. Az arany ragyogást felváltja a réz, ami olcsóbb is és gyönyörűen visszatükrözi a gyertyafényt, úgyhogy érdemes ilyen kiegészítőket becsempészni az asztaldekorációba is.

Készítő: Event Artillery

Áttetsző dekorációs elemek és helyszínek

Az idei évben a letisztultság, a fény, a minimalista elemek még nagyobb hangsúllyal jelennek meg az esküvői dekorációk és helyszínek esetében. Sok-sok ablak, mindenhonnan beáradó fény, üvegfelületek, átlátszó székek és még megannyi ötlet. A skandináv életérzést kedvelők ezt is szeretni fogják.

Forrás: Michelle Lindsay Photography

Vendégkönyv újragondolva

Ha igazán trendi pár vagytok, akkor már nem csak egy sima, szép csipkeborítású könyvet készítetek oda a vendégeknek, hanem kreatívabbra veszitek a figurát. Egy ilyen régi írógép igazán vintage, de használhattok kívánság kavicsokat, szörfdeszkát, puzzle-t, jenga rudakat, polaroid képeket is.

Forrás: Pinterest

Csináld magad ételek-italok

Idén az esküvők egyre interaktívabb formát öltenek, és ez megjelenik a desszertasztalok és bárok esetében is. Ha kicsit meg akarod mozgatni a vendégeidet, esetleg azt szeretnéd, hogy könnyebben beszédbe elegyedjenek egymással, akkor dobd be a csináld magad ötletét. Egy hamburgeres stand például tökéletes lehet, és amíg az ízletes hamburger összeállításával szöszmötölnek, addig jobban megismerhetik egymást.

Forrás: Saffron Outside Catering

Monokróm esküvők

Igazán trendi, letisztult, minimalista stílust képviselnek a monokróm esküvők is. Egyre nagyobb a keletje ennek az irányzatnak, úgyhogy neked sem kell félned a fehér és a fekete kombinációjától, mert igazán elegáns hangulatot teremthetsz velük.

Forrás: Chris Weinberger Events

Interaktív szórakoztatás

Az esküvői partik egyre inkább az interaktivitás irányába mennek. Az ifjú pár nem csak igyekszik jól érezni magát, hanem gondoskodik arról, hogy a vendégei is fergeteges estét töltsenek velük. Ehhez nem kell mást tenned, mint pl. felbérelned egy karikaturistát, aki mókás képeket fest majd a vendégeitekről. Hívhatsz bűvészt, táncdalénekest, vagy asztrológust is. Rajtad áll, mennyire vagy kreatív!

Forrás: Bridalguide

Statement fülbevalók

2018-ban nem csak a ruha lesz a menyasszony legszebb éke, hanem a fülbevalója is kiemelt figyelmet érdemel majd. Válassz magadnak statement fülbevalót például a Rienne Creations valamelyik kollekciójából.

Forrás

Különleges cipők

Igaz, hogy a menyasszonyi ruha legtöbbször teljesen eltakarja, ám idén mégis érdemes lesz egy kis furfangot belecsempészned a cipőválasztásodba, mert a legújabb trendek szerint minél egyedibb és gyönyörűen kimunkáltabb a menyasszony cipője, annál jobb. Aki keres, az szebbnél, szebb csodákat talál.

Forrás: Ralph and Russo

Egy szál virág, csokor helyett

Bizony jól olvasod! Az idei év divatja szerint a kevesebb, több, vagyis hatalmas menyasszonyi csokor helyett elég egy szál, jól megválasztott virág, például magnólia. Ha mégsem szeretnél lemondani a hatalmas bokrétáról, akkor a koszorúslányaid csokrát helyettesítsd egy szál virággal. Költséghatékony és elegáns. Kell ennél több?

Forrás: Buffy Dekmar Photography

Természetes smink

A vastag, maszkszerű vakolatok ideje lejárt! Az idei év menyasszonyi sminktrendjei a természetességet helyezik előtérbe. Lágy, finom, nőies vonások, csupa, báj és kellem.

Forrás: Zola

Leengedett hajkorona

Ami a menyasszonyi frizurákat illeti, szintén a természetesség hódít: leengedett, vagy féloldalas, lágy hullámokban omló haj. Kiegészítőnek fejdísz, vagy virágkorona, de ha nagyon minimalista és természetes akarsz maradni, akkor még erre sincs szükséged, csak egy jó fodrászra, aki gondoskodik róla, hogy a hajad egész nap kitartson.

 

 

 

Forrás: Amy and Jordan

 

Neked melyik a kedvenced a trendek közül? Írd meg nekünk kommentben!

Még több inspiráció: Formabontó esküvői dekorációk

 

Németh Zsófia
Németh Zsófia

ALAPÍTÓ, SZERKESZTŐ

PSZICHOLÓGUS, KÖNYVMÁNIÁS, CSOKIEVŐ SZÖVEGBUBUS